HTML

maya.blog

"Épelméjű turistákra nem lehet világfürdőhelyeket bazírozni!"

Gekkó - újra él!

Utolsó kommentek

  • graymonkey: Ezek egyre kurvajobban néznek ki. Köszi (2010.01.18. 09:25) Autós IPhone töltő 2.
  • cooldavee: Szóval akkor Lizi nem az az "eltesszük a kaját mélyhűtőbe és aztán kiolvasztjuk mikróban" típus. :... (2009.12.26. 01:33) Lizi, az új családtag
  • cooldavee: @_Cactus_: Pussydetektorom van már. Beépített. :-) (2009.12.26. 01:27) Elektro projektek
  • Utolsó 20

Feedek

Győztünk! Nyertünk?

2008.03.11. 00:01 ayaM

Győzni jó. Jó érzés, olyan felemelő. Erőt ad. Mint annak a bácsikának aki ma reggel olyan büszkén állt a László kórház egyik ambulanciájának szűk folyosóján (szék nem jutott neki - még állóhely se nagyon) de mondta, hogy sebaj, hiszen győztünk tegnap! Mit neki egy kis álldogálás. Győztünk, legyőztük a mondmár, hogyishívjákot, na. Majd lesz ülőhely, meg minden. Vagy nem, de nem is ez a lényeg, hanem hogy mi, mindannyian itt és most és együtt.

Na eddig ez rendben is volna. A kérdés már csak az, hogy mit nyertünk? Anyagilag világos, hogy semmit, legalábbis az adófizetők biztos nem. Valahonnan elő kell teremteni a hiányzó pénzeket, és ide a rozsdás bökőt, hogy megint minket találnak meg. "Jobb" esetben nem kell többet fizetni, csak épp valami másra nem jut majd pénz. Vállalkozástámogatásra, versenyképesség javításra, tizensokadik havi nyugdíjra, csupa ilyen haszontalan dologra. Tegye fel a kezét aki komolyan elhiszi, hogy a kormány majd a PR büdzsét fogja megnyirbálni. Na ugye.

Ok, akkor mi a politikai hozadéka az ügynek? A kormány ugyan nem mond le, legalábbis egyelőre (majd hülye lesz). A kormánypártok viszont máris hazárdjátékba kezdtek de ez csak késlelteti (ha egyáltalán) az elkerülhetetlent: a baloldal széthullását. A Fidesz előtt így tárva-nyitva a lehetőség, hogy minden korábbinál durvább politikai monopóliumot hozzon létre. Hogy ez a hegemónia kinek lesz jó? Mint általában a monopóliumok, nekünk, a "népnek" biztos nem.

Tapsoljuk meg magunkat.

Szólj hozzá!

Címkék: pol

A bejegyzés trackback címe:

https://mayablog.blog.hu/api/trackback/id/tr19375365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása