HTML

maya.blog

"Épelméjű turistákra nem lehet világfürdőhelyeket bazírozni!"

Gekkó - újra él!

Utolsó kommentek

  • graymonkey: Ezek egyre kurvajobban néznek ki. Köszi (2010.01.18. 09:25) Autós IPhone töltő 2.
  • cooldavee: Szóval akkor Lizi nem az az "eltesszük a kaját mélyhűtőbe és aztán kiolvasztjuk mikróban" típus. :... (2009.12.26. 01:33) Lizi, az új családtag
  • cooldavee: @_Cactus_: Pussydetektorom van már. Beépített. :-) (2009.12.26. 01:27) Elektro projektek
  • Utolsó 20

Feedek

Sapkakiválasztási feladat – fizikai meggondolások

2007.10.29. 23:06 ayaM

(A feladatot lásd Cactus kollégám kiváló blogján)

Megoldásomban - mivel mind a matematikai, mind a szociológiai megközelítést kivesézték már mások, -  én inkább fizikai oldalról fognám meg a dolgot.

Alapvetően  két problémával találjuk szemben magunkat. Az egyik, hogy hogyan lehet belátható idő alatt ellenőrizni végtelen sok sapkát. A másik probléma pedig a végtelen sok rab által meggörbített térrel kapcsolatos, hiszen nyilvánvaló, hogy a korlátos térbe bezárt végtelen nagy társaság elkerülhetetlenül egy gigászi fekete lyukká omlik össze, börtönőrökkel, börtönnel, és sapkákkal együtt.

Vegyük rögtön észre, hogy ez viszont csattanós választ adhat az első problémára, hiszen Einstein általános relativitás elmélete óta tudjuk, hogy görbült téridőben az idő lelassul (ez az ún. idődilatáció jelensége). Így elképzelhető, hogy a lassan folyó időben végülis lesz idejük átnézni azt a végtelen sok sapkát (megfelelő téridő konfiguráció mellett). Persze ez nem vigasztalja őket, hiszen szabadulásról szó sem lehet, sőt mivel végtelen sok rabnak végtelen tömege van, ezért ennek egyenes következményeként az egész ismert univerzum is összeomlik, aminek persze az univerzum többi, egyébként békés lakója egy cseppet sem örül. Sőt tulajdonképpen már kurvára tele van a hócipőjük a mindenféle idióta gondolatkísérletekkel amelyeknek a végén az ő egyébként békés életük folyton valami kozmikus katrasztrófába torkollik, és szívesen váltanának néhány keresetlen szót az ilyen kísérletek felelőtlen kiagyalóival.

Szólj hozzá!

Címkék: isc

A bejegyzés trackback címe:

https://mayablog.blog.hu/api/trackback/id/tr39212489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása