HTML

maya.blog

"Épelméjű turistákra nem lehet világfürdőhelyeket bazírozni!"

Gekkó - újra él!

Utolsó kommentek

  • graymonkey: Ezek egyre kurvajobban néznek ki. Köszi (2010.01.18. 09:25) Autós IPhone töltő 2.
  • cooldavee: Szóval akkor Lizi nem az az "eltesszük a kaját mélyhűtőbe és aztán kiolvasztjuk mikróban" típus. :... (2009.12.26. 01:33) Lizi, az új családtag
  • cooldavee: @_Cactus_: Pussydetektorom van már. Beépített. :-) (2009.12.26. 01:27) Elektro projektek
  • Utolsó 20

Feedek

Ijesztett bor

2008.05.21. 22:30 ayaM

Néha magam is meglepődöm, hogy teljesen lényegtelen dolgokra mennyire tisztán emlékszem. Főleg, hogy lényeges dolgokra meg gyakran nem, de ezt most speciel hagyjuk.

Szóval itt a nyár, ezt onnan lehet tudni, hogy épp egy kellemes fröccsöt kortyolgatok, és erről eszembe jutott az a kimerítő alaposságú elemzés, amit egyszer régen valami kocsmaszociológiai könyvben olvastam. És simán beugrott a könyv címe is: A kocsma nem alszik (ez a lényegtelen része a dolognak).

Az írás szépen töményedő sorrendben végigvette a különböző fröccstípusokat. Ebből a kedvencem az ijesztett bor volt: a poharat csaknem színültig borral teletöltjük, majd egy hirtelen nyomásnyi szódát spriccelünk rá, amitől a bor felszíne épp csak megborzolódik, mondhatni megijesztjük a bort. Aztán persze ott volt az összes többi is, góréfröccstől kisfröccsön, házmesteren át egészen a színészfröccsig - tisztavíz szódával, langyosan - a részletekre sajnos már nem emlékszem (igen ez lenne a lényeges része a dolognak, na mindegy).

Ha már itt tartunk, tudjátok-e miért jobb a fröccshöz az igazi szóda (szikvíz), mint a manapság divatos buborékos ásványvizek? És hogy mi az a bögrecsárda? Meg hogy egy időben miért ugrott meg lényegesen a reggeli órákban a Diana sósborszesz fogyasztás Magyarországon?

Ja és innen is nagy puszi feleségemnek, aki teljesen magától alaposan bevásárolt jófajta asztali fehérből. Egs'!

2 komment

Címkék: az élet

A bejegyzés trackback címe:

https://mayablog.blog.hu/api/trackback/id/tr26481413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zape 2008.05.22. 13:57:31

Az nem ugy volt, hogy egy idoben betiltottak az alkoholarusitast hetkoznaponkent reggel 9 elott hogy a munkaba meno melosok ne baszhassanak be meg a gyarkapu elott?

a tobbi kerdesre nem tudom a valaszt, bar igeny volna ra.

ayaM 2008.05.27. 22:11:21

Na jó, hát ha _ennyire_ akarjátok, elárulom: igen, Zape helyesen emlékszik, valamikor a 80-as években volt ilyen, hogy reggel 9 óra előtt nem lehetett alkoholt árusítani. Persze a sósborszesz nem számított annak... A bögrecsárdák is főleg ekkor virágoztak, melyek egyébként illegális szeszkimérések voltak, értsd: Mari néni árulta a házilag készült pálinkát (jobb esetben), illetve mindenféle egyéb pancsolt szeszeket mindegy csak ártson jelszóval (rosszabb esetben).

A szikvíz meg azért jó mert több benne az oldott széndioxid mint az ásványvízben, ahol ugye kell a hely az ez esetben teljesen irreleváns egyéb ásványi anyagoknak. Magyarul buborékosabb.
süti beállítások módosítása